Ці 7 лайфхаків допомагають непомітно схуднути – перевірте на собі

У боротьбі із зайвими кілограмами головне — дисципліна та грамотний план дій.

Теплі весняні дні у розпалі, а до спекотних літніх лише рукою подати. Хтось уже позбувся зайвих кілограмів, набраних у холодну пору року, і готовий до літніх сукjнь та міні-спідниць, а хтось ні… Якщо ви у другій групі, не поспішайте засмучуватися. Ми вивчили і готові поділитися 7 простими порадами, які допоможуть не впадати в крайнощі і непомітно прийти до довгоочікуваного схуднення.

Схуднути

Експерт нагадує, що головне – це правильна постановка мети. Якщо ви розумієте, що не влазите у свою улюблену літню сукню, яку купили тільки торік, то це чудовий стимул для схуднення.

Читайте також, 14 причин, які не дають вам схуднути, навіть якщо займаєтеся спортом

Заведіть щоденник харчування. Вписуйте в нього що, коли і в якій кількості ви вживаєте, а потім повільно аналізуйте дані. Часто буває, що ми забуваємо про кілька перекусів, які часом є головними перешкодами на шляху до мрії. А ще щоденник харчування допомагає визначити тригери емоційного переїдання. Обов’язково фіксуйте, в які моменти ви вдаєтеся до калорійної їжі, та вживайте заходів щодо її обмежень.

Пізній прийом їжі – ідея сумнівна. Звичайно, лікар не наполягає, щоб ви відмовлялися від улюблених страв після 18:00, але й налягати на вечерю менше, ніж за дві години до сну, теж не варто. І одразу ще один лайфхак: постарайтеся лягати спати до 23:00. Це допоможе зберегти тіло струнким, а мозок здоровим.

Не менш ефективним засобом для схуднення є ретельне пережовування їжі. Експерт наполягає: «Якщо жувати кожен шмат твердої їжі довго, то це допоможе скоротити обсяг раціону, а значить і кількість калорій». В ідеалі необхідно здійснювати 33 жувальні рухи. Звичайно, ми не закликаємо вас наполегливо підраховувати свої рухи, просто постарайтеся не поспішати.

Схуднути

Кожен прийом їжі повинен включати білок (м’ясо, риба, морепродукти, яйця і молочні продукти) і рослинну клітковину (крупи, бобові, горіхи). Фрукти вживайте лише у першій половині дня. Не забувайте про овочі. Вони низькокалорійні та досить ситні за рахунок клітковини. Якщо раптом ви наважитеся приготувати салат, утримайтеся від спокуси заправити його калорійним соусом. Краще віддайте перевагу лляному маслу, яке також є справжнім еліксиром краси та здоров’я.

Найчастіше пийте воду – вона допоможе зменшити частоту і об’єм від їжі, що з’їдається. І нарешті привчіть себе снідати! Лікар наполягає: багаторазові дослідження вже давно довели, що відсутність сніданку спонукає нас налягати на великий обсяг їжі в обід та вечерю. “Почніть снідати, і незабаром тіло почне змінюватися”, – підсумовує експерт.

Схуднути

Якщо вже зараз перетворити ці правила на свої звички, запевняємо: до літа ви будете суттєво стрункішим, ніж у середині квітня. А ще пам’ятайте, що потрібно прагнути підтримки стабільної ваги протягом усього життя — це найбільш корисно для організму.