Чому вагітним не можна стригти волосся

У житті кожної жінки очікування народження малюка є найважливішою подією. Під час вагітності прекрасна половина людства стає більш емоційною та недовірливою.

Основне завдання, яке стоїть перед майбутніми мамами в цей період, полягає в тому, щоб забезпечити сприятливі умови для розвитку малюка та нічим не нашкодити йому. Не дивно, що на той час жінки прислухаються до думки оточуючих. Під час вагітності навіть ті жінки, які не вірять у народні повір’я, починають звертатися до них. (Читайте також, Чим корисні скраби для обличчя і тіла з кави та цукру).

Які існують міфи щодо стрижки волосся вагітною?

Багатьох цікавить питання, чому вагітним не можна стригти волосся та звідки з’явилося це повір’я. Існують різні інтерпретації цієї заборони, одна з найпопулярніших — стрижка може призвести до розумових порушень дитини, що виношується.

Або, наприклад, інше повір’я свідчить, що похід до перукаря може призвести до передчасних пологів, укорочення життя дитини або навіть зовсім фантастичне – перукар може відрізати статевий член, і в результаті може народитися неповноцінна дитина.

Всі ці так звані повірья в жодному разі не можна сприймати всерйоз, вони можуть лише нашкодити емоційному стану майбутньої мами. Адже тільки уявіть на хвилину, якщо у вас почнуться передчасні пологи після походу до перукаря. Наслухавшись таких прикмет, ви почнете звинувачувати себе та відчувати емоційний дискомфорт. Але реальною причиною може бути ваше здоров’я, а не ці прикмети. Тому якщо у вас виникає питання — чи можна вагітним стригти волосся, то сміливо йдіть до перукаря.

стригти волосся

Сучасні уявлення

У сучасному світі вважається, що стрижка волосся під час вагітності – особиста справа самої жінки. Але є люди, які висувають безглузді гіпотези, що стрижка волосся вагітної жінки скорочує життя її дитині та вкорочування волосся забирає енергію.

Людям, які сумніваються, чи можна вагітним жінкам стригти волосся, варто пам’ятати, що малюк тонко відчуває настрій матусі. Тому в животику красивою, доглянутою і задоволеною малюкові буде добре і спокійно.

Часто під час вагітності гормональні зміни призводять до того, що пишні та красиві локони втрачають свій блиск. У цьому випадку стрижка є єдиним виходом, щоб повернути жінці гарну зачіску.

Протипоказань для стрижки волосся з медичного погляду немає. Жоден лікар не скаже вам, що вагітним не можна стригти волосся. Багато фахівців, навпаки, рекомендують жінкам експериментувати із зовнішністю, якщо це приносить їм задоволення та позитивні емоції.

Однією з головних умов вагітних жінок є позитивні емоції. А мляве і посічене волосся ніяк не підніме настрій майбутньої матусі