Молитва до ліванського монаха св. Шарбеля, яка лікує різні хвороби

Святий Шарбель – маронітський священик та чернець. Про Шарбеля відомо, що він народився в бідній християнській родині в Бека-Кафра (північний Ліван). За хрещення отримав ім’я на честь св. Йосипа, носив прізвище Махлуф, пише “Цинічний Львів“.

В три роки він залишився без батька, виховувався дядьком. У 23 роки вступив до монастиря св. Марона в Аннаї. Під час навчання у семінарії був учнем святого Німаттули Кассаба Аль-Хардіні. Приніс остаточні обітниці у 1853 році, висвячений у священний сан у 1859, з 1875 вів життя пустельника. Помер після нетривалої хвороби напередодні Різдва, 24 грудня 1898 року.

Ще за життя отець Шарбель мав репутацію святого. Сам він відрізнявся великою відданістю таїнству Євхаристії та суворістю чернечої аскези. Є дуже багато відомостей, де розповідається як святий допоміг вилікуватися важкохворим людям. Навіть після його смерті християни моляться до його мощей і отримують зцілення.

Через кілька місяців після його похорону, на монастирському цвинтарі, над могилою почали бачити дивне світло. Тіло, з якого виділялися піт та кров, перемістили у спеціальну гробницю. Вона і стала місцем численних паломництв. У 1925 році Папа Пій XI дозволив розпочати процес про беатифікацію, Св. Шарбеля. У 1927 і 1950 роках його мощі мироточили, йому приписується низка чудових зцілень. Беатифікацію (1965) та канонізацію (1977) здійснив Папа Павло VI.

Люди з усього світу приїжджають до Лівану до Св. Шарбеля з проханнями та на уклін. Забираючи із собою частинку цього святого місця.

Молитва до ліванського монаха св. Шарбеля, яка лікує різні хвороби

Боже, нескінченно прославлений у Твоїх Святих. Ти надихнув вірного слугу-монаха Шарбеля на світлий, але многотяжкий шлях суцільних випробувань і він сміливо рушив у нове життя.

“Мене кличе Бог! Так, так, мене кличе Бог!
Він світло моє і душа моя!
Я йду до Тебе Отче! Я обов’язково прийду!
І він прийшов раз і назавжди до Бога.
В пустинній тиші весь Богу посвячений.
Йому служив і Бог завжди був з ним!”

О святий Божий догідник Шарбель, ще за життя на землі Господь прославив Тебе славою святих. Вислуховуючи твої натхненні молитвами, чудесний дар зцілення людей від різних недуг і хвороб дарував тобі Господь.

О безцінний лікарю, силою Божою як раніше, так і нині всяку хворобу скоролікуючий, ти надія і втіха тих, кого вже залишили лікарі. О святий Шарбель, прийми від люблячих і вдячних сердець молитви наші на всякі потреби (вказати потребу) пропусти їх через своє серце і занеси Господу Богу за нас грішних і недостойних: болящих зціли, бідуючим допоможи і все нам потрібне для здоров’я тілесного і спасіння духовного у Бога Щиродавця випроси. А ми вдячні за дивне Твоє заступництво славимо Бога. Який дарував нам такого молитовника, цілителя і чудотворця, співаючи пісню: Алилуйя”.

Підписуйтесь на новини «Це моя Україна»  тепер і в Telegram.