Філадельфія – один із найбільш популярних видів суші

Японська кулінарія характеризується багатою різноманітністю. Незважаючи на те, що основною більшості видів суші є відварений рис, комбінації інгредієнтів начинки дуже широкі. Вони представлені різноманітністю риби (лосось, тунець, вугор), молюсків (краба, креветки), м’ясних продуктів (курячого філе, бекону, шинки), овочів, фруктів і різних соусів.

Серед величезного вибору суші нескладно виділити страви, які користуються найбільшою популярністю. Одна з таких – рол “Філадельфія” – https://boryspil.sushi-master.ua/menu/filadelfiya. Він є візитною карткою східної кулінарії і представлений у меню кожного суші-ресторану. Страва настільки популярна, що спеціалізовані заклади пропонують різні її варіації. Наприклад, у “Суші Мастер” – https://boryspil.sushi-master.ua/menu/rolls – можна зустріти понад десять різновидів “Філадельфій”. Розберемося докладніше в особливостях таких суші.

Класична “Філадельфія”

Незважаючи на приналежність страви до японської кулінарії, вперше з’явилася вона в США, про що неважко здогадатися з назви. Безпосередньо в такому форматі в Країні висхідного сонця вона не набула поширення. А ось в інших регіонах цей рол – один із найпопулярніших.

Страва в класичному вигляді:

– Складається з рису, лосося, крем-сиру, авокадо, огірка і норі.
– Важить 250-300 грамів і сервірується по 8 шматочків-коліщаток.

Одна з головних особливостей цієї страви полягає в тому, що основний компонент начинки – філе лосося – поміщається не всередину рисової оболонки, а покриває її. Завдяки цьому порційні шматочки мають помітний помаранчевий колір, і частка риби в складі досягає 20-25%. Також у начинці превалює крем-сир. І така комбінація робить страву не тільки смачною, а й дуже ніжною. Саме класична “Філадельфія” найчастіше фігурує в рекламному контенті суші-закладів.

Сучасні варіації страви

Класика ніколи не виходить із моди. Однак досвідченим любителям суші завжди хочеться чогось більшого. І “Суші Мастер” пропонує безліч варіацій. Ми розглянемо основні різновиди:

– З тунцем – аналог класичної страви, але з філе тунця замість лосося.
– З вугром – ще одна альтернатива, але лосося замінює вугор.
– Із креветкою – замість рибного філе використовується очищений хвіст тигрової креветки.
– У кунжуті – шматочки-коліщатка посипаються хрусткими зернами кунжуту.

Також варто відзначити комбіновані варіанти, у складі яких присутні відразу два види риби. Асорті втілюються по-різному. Один варіант – два види риби присутні в кожному порційному шматочку (наприклад, лосось зовні, а вугор – усередині), інший – їх покривають різними філе (наприклад, 50% – лососем, 50% – тунцем). Додатково хочеться згадати про роли з темпурою. Запечене в клярі м’ясо креветки або краба поміщається всередину заготовки. І таке доповнення робить смак страви особливо насиченим.

У згаданій мережі закладів доступні не тільки окремі роли, а й тематичні сети “Філадельфія”. Замовивши один такий набір, ви можете спробувати всі популярні суші цієї категорії за один присід, та ще й приємно заощадити на купівлі їжі з доставкою!