Молитва до святої Трійці, яку має прочитати кожна жінка

Трійця символізує триєдність Бога та зходження Святого Духа на землю. Свято ще називається П’ятидесятницею, оскільки зішестя Святого Духа відбулося 50-го дня після воскресіння Христа. В Україні його відносять до циклу “Зелених свят”.

День зходження Святого Духа описаний у книзі діянь апостольських, яку склав євангеліст Лука. Як випливає з опису, апостоли та Пресвята Богородиця після піднесення Христа зібралися разом, щоб провести час у молитві. Після своєї смерті Ісус пообіцяв прихід Святого Духа, і тому вони щодня збиралися в Сіонській світлиці, де Господь звершив Тайну вечерю.

Саме на 50-й день після Великодня під час молитви присутні почули шум, з’явилися язики полум’я, і на апостолів зійшов Святий Дух, який явив їм три іпостасі – Бога-отця, Бога-сина та Бога-духа. На цій триєдності Бога і стоїть християнська віра.

Цього ж дня в Єрусалимі на юдейське свято П’ятидесятниці зібралися паломники з Месопотамії, Понту, Єгипту, Риму та багатьох інших країн та міст, щоб відзначити день, коли Мойсей на Синайській горі прийняв від Господа скрижали з десятьма заповідями. Вони почули, як апостоли почали розмовляти їхніми мовами, чому дуже здивувалися. Крім того, після зходження Святого Духа учні Ісуса отримали дивовижні здібності зцілювати та пророкувати. Вони почали проповідувати на різних діалектах, що дозволяло їм нести Боже слово в усі кінці світу.

Апостоли відвідали Близький Схід, Індію, Малу Азію, побували на Кримському півострові та в Києві. І саме в день зішестя багато хто увірував у Христа і близько трьох тисяч людей хрестився.

Свято Трійці у Новому Завіті відзначає зішестя Святого Духа і символізує єдність. Це головний догмат християн, який звучить так: «Свята Трійця – Бог єдиний по суті і триєдиний в Особах (Іпостасях): Отець, Син Ісус Христос і Святий Дух».

На свято Трійці важливо прочитати молитву про благословення і прощення гріхів.

Молитва до святої Трійці про благословення і прощення гріхів

В ім’я Отця-Бога, Сина і Духа Святого молимо про всепрощення і помилування в день світлий і святковий. Тричі єдиний Отець наш Небесний, підносимо слова радості в цей святковий день і вклоняємося образам в надії на повчання і позбавлення від хвороб і гріхів, для наших душ обтяжливих.

Проголошуємо віру істинну та передаємо з вуст в уста слова подяки за життя наші в добро і милості Твоєї. Молимося за кожного на землі живого. Благослови, Господи, на життя праведне в милості і благості. Дай нам, Боже, сил прожити його в шануванні Тебе та у вихованні дітей за заповітами твоїм незаперечним і єдино праведним. Амінь”.

Читайте також: Cильна молитва за дітей та онуків: її вapто пpoчитaти лише рaз, щоб зaхиcтити найрiдніших