У боях під Бахмутом загинув майданівець, фотограф, син десидента Роман Чорномаз

Нещодавно, а саме13 червня на фронті в районі Бахмута загинув український воїн, майданівець, фотограф Роман Чорномаз. Від першого дня війни Роман став снайпером і приєднався до батальйону «Свобода». Воював у лавах Бригади швидкого реагування Національної гвардії України “Рубіж”.

Про це у фейсбук повідомив друг Богдана Андрій Ковальов

Роман народився і мешкав в Умані на Черкащині, займався фермерством і фотографією. Був активним учасником Майдану, приймав участь у подіях на вул. Грушевського. 20 лютого зафіксував на камеру розстріл беззбройних людей на Інститутській.

Нагадуємо, Рятуючи херсонців від повені загинув військовий, який допоміг врятувати 130 херсонців

19 лютого, 2013 Роман написав у fb: “Приїхав в Київ. Походив на майдані по передовій. Мені важко описати те, що бачив. Просто тупо нема слів, котрі би були доречними. Це пиздець. Або вони нас або ми їх. Валіть всі на Київ. Проривайтеся. Розгрібайте нахер ті всі кучі, що їх на дорогах понасипали і заходьте у Київ. На майдані зараз повно людей і, сподіваюсь, що до ранку стоятиме. Я наразі стомлений поїхав на конспіративну квартиру кілька годин поспати бо виснажений. Боже, нас рятуй! Якщо ви завтра підете на роботу як наче нічого не сталось то ви раби, тупі роботи і просто лошари”.

Батько Романа – Богдан Чорномаз – відомий український історик, дисидент і в’язень совецьких концтаборів, письменник і громадський діяч, член Української Гельсінської Спілки. Богдан Чорномаз сидів у сумнозвісній кучинській зоні номер 36, яку називали «Зона смерті», саме там був закатований Василь Стус.

Мати – Тетяна Чорномаз – відома активістка і борець за Незалежність України, багато років очолювала Черкаську обласну організацію «Свободи», нині волонтерка, яка допомагає війську.

Сам Роман багато років працював у Києві журналістом і фотокореспондентом у багатьох столичних інформагенціях