Аліна Михайлова назвала Луценка “феєричним клоуном” через його звільнення з ЗСУ

Сьогодні ми повідомляли про те, що колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко йде з ЗСУ через свою інвалідність. Його заява викликала багато хейту серед військових, які зазначають що немає законного механізму демобілізації через інвалідність.

Так, відома військова ЗСУ Аліна Михайлова у своєму Twitter назвала Юрій Луценка “феєричним клоуном” та зазначила, що необхідно правоохоронцям поцікавитися яке ВЛК йому встановило інвалідність та як звільнили. За її словами, є бійці з 2 групою інвалідності, які продовжують службу.

Аліна Михайлова

А ось Сергій Сарнацький зазначив, що служать у війську інсулінозалежні діабетики, з вродженими вадами серця, а також онкохворі. Крім того, немає законного механізму звільнення зі служби людей з інвалідністю. Нижче допис мовою оригіналу:

Луценко

Ярополк Бриних, син відомого письменника та літературного критика Михайла Бриниха, що також служить на фронті, зазначив, що Юрій Луценко став, мабуть, першим військовослужбовцем в Україні, якому ВЛК встановила інвалідність і зняла з військового обліку за час вторгнення.