Чи варто дивитися фільм “Барбі”: відгуки критиків

В інтернеті нарешті з’явилися перші повноцінні рецензії на комедію “Барбі” з Марго Роббі та Райаном Гослінгом у головних ролях. Критики виявилися у захваті від фільму – у відгуках хвалять душевні моменти, химерний гумор та танцювальні номери.

Так, на Rotten Tomatoes у фільму “Барбі” на момент написання матеріалу 89% рейтингу (на основі 110 рецензій), а на Metacritic – 81% (на основі 49 рецензій).

Digital Spy пише, що у режисера Грети Гервіг (“Маленькі жінки” 2019-го, “Леді Берд”) вийшла смілива та весела сатирична комедія:

“Життя у пластиці – це справді фантастика (полсилаючись до слів із пісні “Barbie Girl” гурту Aqua). “Барбі” – гостра, весела та заразлива сатира на гендерні ролі”.

Independent хвалить винахідливий сюжет фільму. United Press International порівнює цей фільм з мультфільмом “Історія іграшок”, обидві картини розповідають про іграшки та дорослішання:

“Розумний погляд на тему дорослішання, розкритий з погляду самої ляльки, на кшталт “Історії іграшок” та “ЛЕГО Фільм”. “Барбі” ускладнює цю концепцію ширшими соціальними проблемами, які переслідують жінок”.

У CineMovie.tv пишуть, що з Марго Роббі вийшла ідеальна Барбі. Також критик хвалить Райана Гослінга, Кен якого краде всю увагу.

Чи варто дивитися фільм "Барбі"
кадр з фільму “Барбі”

NME вражений міцними емоційними моментами:

“Сценарій несподівано тонкий, особливо у чуттєвих моментах, які завдають справжнього емоційного удару”.

The Cinematic Reel називає фільм химерною та емоційною подорожжю до самопізнання. Movie Web розповідає про запальні танці:

“Це блискуча сатира, що глибоко досліджує динаміку відносин. Також це смішно та душевно. Танцювальні номери епічні, а порушення патріархальних норм забавляє”.

Проте фільм сподобався не всім критикам. На думку New York Post, видовище виявилося стомливим та перевантаженим різними деталями:

“Барбі” – це стомлююче, різке, поглинене собою і перевантажене розчарування.

За сюжетом картини Барбі та її бойфренд Кен живуть у Барбіленді, де всі завжди щасливі. Якоїсь миті вони залишають лялькове місто і вирушають у велику подорож у світ людей.

В українських кінотеатрах переглянути стрічку можна починаючи з 20 липня 2023 року.

Читайте також: Вийшов новий сезон серіалу “Правосуддя”: як його оцінили критики