Серіал “Спецназ: Левиця” – чи варто дивитися

23 липня 2023 року на сервісі Paramount+ вийшла прем’єра серіалу “Спецназ: Левиця”. Багатьом критикам сподобався цей серіал, як такий що створює дещо новий погляд на американські бойовики.

Про що серіал “Спецназ: Левиця”

Спецзагін жінок-військових, що складається з досвідчених і хоробрих бійців, отримує секретне завдання запобігти теракту, який загрожує нацбезпеці США. Їхня мета – розкрити та зупинити терористичну організацію, яка планує великомасштабний напад на стратегічно важливі об’єкти в різних містах США.

Команда складається з різноманітних спеціалісток: снайперів, аналітиків, шпигунок і технічних експертів, які мають унікальні навички та вміння. Кожна з дівчат має свою власну історію та причину, чому вони обрали цей шлях служіння батьківщині.

У міру того, як спеціальний загін розкриває деталі терористичної змови, вони стикаються з безліччю перешкод та небезпек. Постійно перебуваючи на межі життя та смерті, вони повинні діяти швидко і точно, щоб не дати ворогам завершити свої зловісні плани.

Серіал "Спецназ: Левиця" українською
епізод з серіалу “Спецназ: Левиця”

У процесі операції вони також стикаються з упередженістю та дискримінацією, з якими жінки-військові часто зіштовхуються у своїй роботі. Однак, незважаючи на всі труднощі та перепони, вони доводять свою відмінну компетентність та професіоналізм, доводячи, що жінки не поступаються чоловікам у військових якостях та сміливості.

У результаті спецзагін жінок-військових не тільки запобігає теракту, а й проламує стереотипи та упередженість, підтверджуючи свою готовність і здатність служити і захищати свою країну нарівні з чоловіками. Вони доводять, що їхнє місце у збройних силах повністю заслужене і що вони готові протистояти будь-яким загрозам, щоб захистити мир та безпеку свого народу.

Автором та виконавчим продюсером цього серіалу виступив Тейлор Шерідан (“Йеллоустон”, “Мер Кінгстауна”, “Король Талси”). Головну роль у серіалі виконала зірка “Аватара” та “Вартових Галактики” Зої Салдана. Вона зіграла агента ЦРУ Джо, яка стає учасником програми “Левиця” для роботи під прикриттям щоб запобігти наступному теракту. Компанію їй склали Лайсла Де Олівейра, Майкл Келлі, Морган Фріман та Ніколь Кідман.

На даний момент, серіал сподобався 93% користувачам Google і це дуже високий показник серед подібних картин. Крім того, серіал розкриває проблеми тероризму і служби жінок в армії, тому мабуть українському глядачеві серіал також мав би сподобатися.

Читайте також: Вийшов новий сезон серіалу “Правосуддя”: як його оцінили критики