Критики оцінили бойовик “Місія Стоун”: чи варто його дивитися

11 серпня 2023 року стрімінгова платформа Netflix випустила шпигунський бойовик «Місія Стоун» з Галь Гадот у головній ролі. Критикам він зовсім не сподобався. Як вони зазначають, що це вийшов нудний фільм із посереднім сюжетом та нецікавими екшен-сценами.

У фінальному трейлері “Місія Стоун” показали кілька цікавих відгуків на фільм. Netflix явно довелося постаратися знайти для промо теплі слова від критиків, адже у повноцінних рецензіях бойовик рознесли. На Rotten Tomatoes він має 26% рейтингу (на основі 19 рецензій), на Metacritic – 46% (26 рецензій), а на IMDb – 4,6 бала з 10.

AV Club вважає фільм нудним, застарілим та шаблонним. Критик навіть порівнює його з мімеографом – стародавнім пристроєм для трафаретного друку, за допомогою якого створювали копії книг:

“Фільм функціонує в кращому разі як мімеограф третього покоління, а в гіршому – як нудний бойовик. Заявці Netflix на запуск потенційної франшизи не вистачає креативу та нових ідей, необхідних для того, щоб по-справжньому вразити глядачів”.

The Daily Beast асоціює фільм із прісними недоїдками. При цьому критик з жахається від плоских діалогів:

“Жахливий новий бойовик Netflix “Місія Стоун” настільки поганий, що ви спочатку задаєтеся питанням, чи не пародія це з шоу “Суботнього вечора в прямому ефірі”. Але це дуже просто катастрофічно реально. […] “Місія Стоун” схожа на розігріті залишки їжі – смак знайомий, але все якесь розбавлене. Особливо це виявляється в діалогах, настільки плоских, що стає ніяково”.

На думку Screen Rant, Галь Гадот вражає щирою грою та трюками, але сам фільм розчаровує посереднім сюжетом і відсутністю екшен-сцен, що чіпляють. Критик відзначає, що вийшов незабутній попкорновий бойовик:

“Це розважальний фільм, який служить відмінною демонстрацією екшену від Гадот, але в пам’яті глядачів він надовго не залишиться”.

Indie Wire називає «Місію Стоун» черговим бездушним бойовиком для заробляння грошей:

“Фільм, звичайно ж, налаштовує на продовження чи два, ще одну франшизу та більшу кількість штучних розваг для споживання. Нам залишається лише запитувати, чи може все це стати трохи людянішим”.

бойовик "Місія Стоун"
уривок з фільму “Місія Стоун”

Втім, є й позитивні відгуки

Inverse пише, що «Місія Стоун» не ідеальний фільм, але він кращий за інші прохідні блокбастери Netflix. За словами критика, фільм менш похмурий і пихатий, ніж «Сірий чоловік», а також гостріший за «Червоне повідомлення» з тієї ж Гадот:

“Місія Стоун – дійсно вартий уваги блокбастер Netflix. Новий трилер Галь Гадот – напрочуд приємна шпигунська метушня”

“Місія Стоун” розповідає про пригоди секретного агента з МІ-6 Рейчел Стоун (Гадот), яка також таємно працює на миротворчу організацію під назвою “Хартія”. Рейчел вдається бути подвійним агентом доти, доки жодну з її місій не зриває таємничий хакер. Тоді два її життя стикаються, і перед героїнею постає нове завдання – захистити Хартію. Шпигунка за допомогою передових технологій має врятувати світ від масштабної загрози.

Раніше ми писали: “Убивство в одній будівлі” 3 сезон: відгуки критиків та чи варто дивитися