Відгуки на серіал “Асока”: чи варто дивитися

Компанія Disney випустила ще один спін-офф популярного всесвіту “Зоряних воєн”. В серіалі “Асока” розповідається про пригоди Асоки Тано у виконанні Розаріо Доусон. На відміну від попередніх спроб нове шоу, здається, зустріли досить добре.

Згідно з агрегатором оцінок Rotten Tomatoes, критики виставили серіалу “Асока” 93% позитивних рекомендацій до перегляду. Журналісти відзначають якісну постановку шоу та сюжет, який дозволяє повністю розкрити улюблених персонажів “Зоряних війн”. За ступенем опрацювання новий серіал багато критиків порівнюють з серіалом “Андор” та першими сезонами “Мандалорця“, які приємно дивували шанувальників та пересічного глядача, незнайомого із всесвітом “Зоряних воєн”.

Загалом глядачі хвалять сцени екшену та сюжетну зав’язку, яка натякає на важливі події у всесвіті.

Примітно, що на Metacritic серіал “Асока” також отримує позитивні відгуки від критиків та глядачів, але середній бал у проекту набагато нижчий. Так, критики виставили проекту 69 балів, а глядачі оцінили серіал тільки у 6.6 балів.

Ерік Голдман із Fandom додав, що серіал розширив всесвіт «Зоряних війн»:

«Багатообіцяючий початок “Асоки” з безліччю крутих сюжетних деталей, які розширюють всесвіт “Зоряних війн”. Відрізняється від “Мандалорця”. У першому епізоді є кілька повільних моментів, але другий епізод все виправляє. Сабін гарна. Я вважаю, що ті, хто вперше побачать героїню, зацікавляться її історією».

серіал "Асока"
епізод з серіалу “Асока”

Втім, задоволені серіалом «Асока» не всі

Жермен Люсьє з Gizmodo написав, що серіал епічний, але подекуди досить плоский.

Гріффін Шіллер із FilmSpeak назвав фантастику млявою та нецікавою. У той же час йому сподобався лиходій Бейлан Сколл – колишній джедай, а нині найманець, якого зіграв Рей Стівенсон:

«Добре це чи погано, але „Асока” чисто для фанатів „Повстанців”. Найтрадиційніший серіал з “Зоряних війн”, але при цьому він неймовірно дерев’яний і млявий. На жаль, Дейв [Філоні, “Мандалорець” та “Книга Боби Фетта”] просто не надто цікавий режисер. Важко судити за двома епізодами, деякими цікавими сценами про динаміку майстра та учня, але Рей Стівенсон виділяється».

Зазначимо, що події серіалу розгортаються після падіння Імперії. Заколотник-джедай Асока намагатиметься вистежити гранд-адмірала Трауна (Ларс Міккельсен) і з його допомогою знайти зниклого Езру Бріджера (Еман Есфанді).

Прем’єра серіалу “Асока” відбулася 23 серпня 2023 року. Загалом у сезоні буде 8 серій.