Ракетний удар по клініці в Києві: ракета влучила у кабінет відомої акушерки-гінекологині – всі деталі

Вчора, 8 липня 2024 року, під час повторної атаки по Києву російська ракета вдарила в будівлю приватної клініки “Адоніс”. Внаслідок атаки по клініці загинуло 2 пацієнтів та 5 працівників медичного закладу. Серед них відома в Україні акушерка-гінекологиня Світлана Поплавська. У 38-річної жінки залишилося троє неповнолітніх дітей, найменшій — тільки рочок.

Про ракетний удар по клініці

“Це одна з наших найстаріших філій, якій вже 28 років… Приблизно біля 2 години дня я була в клініці, мені треба було поїхати в банк. Я тільки вийшла до машини, минуло буквально 5-7 хвилин, сіла в машину, і стався вибух”, — розповіла засновниця мережі медичних центрів “Адоніс” Ольга Гиріна.

У цей час в медичному закладі перебувало близько 30-35 людей. За її словами, не всі встигли зреагувати на повітряну тривогу та спуститися в укриття.

Загиблі в “Адонісі” лікарі внаслідок російського ракетного удару — акушерка-гінекологиня Світлана Іванівна Поплавська та лікар ультразвукової діагностики Брагуца Віктор Леонідович.

У загиблої лікарки лишилося троє дітей

Подруга та кума загиблої лікарки Юлія Коваль розповіла, що у неї лишилося троє неповнолітніх дітей. Найменшій дівчинці — рік і 10 місяців, хлопчику — 15 років, старшій — 17 років.

“Це прекрасна людина, світла, добра, таких більше немає… Знаю її так давно, ми знайомі 13 років. Це той випадок, коли людина тобі стає ближчою, ніж деякі родичі. Вона хрещена моєї дитини, а я хрестила її донечку. У неї лишилося троє прекрасних дітей. Сама з заходу України. Вона врятувала життя дуже багатьом малятам. Завдяки ній з’явилася на світ і моя дитина. За ці дні просто купа відгуків від людей… пишуть, що це просто сонечко світле. Це людина, якій жити і жити… в неї планів було дуже багато. І ця клята р*сня однією ракетою обірвала життя”, — розповіла Юлія Коваль.

клініці
на фото: загибла Світлана Поплавська

“Удар прийшовся саме на кабінет Світлани Іванівни. Саме в кабінеті, де вона приймала, прийшовся епіцентр удару. Померла вона вже в лікарні. Лікарі сказали, що зробили все можливе, реанімували, але шансів вижити майже не було”,  — розповіла подруга загиблої.