Стала відома дата виходу мультфільму “Шрек 5”

Улюблені герої повертаються! Офіційна дата виходу мультфільму “Шрек 5” нарешті оголошена!

Шанувальники культової франшизи про велетня-людожера Шрека можуть ликувати! Американська кіностудія DreamWorks Animation офіційно підтвердила дату релізу п’ятої частини мультфільму. “Шрек 5” вийде на екрани 1 липня 2026 року!

Очікується, що до озвучування своїх персонажів повернуться зірки попередніх частин: Майкл Маєрс знову подарує свій голос Шреку, Кемерон Діаз – Фіоні, а Едді Мерфі – невгамовному Віслюку. Участь цих акторів вже підтверджена, а от чи повернеться до ролі Кота в чоботях Антоніо Бандерас – наразі невідомо.

Режисером п’ятого мультфільму виступить Волт Дорн, який вже мав досвід роботи над франшизою: він був сценаристом і художником другої та третьої частин, а також керівником сюжету в “Шреку назавжди”. Поруч з ним у кріслі співрежисера сяде Бред Ейблсон.

Продюсерами “Шрека 5” стали Джина Шей та засновник студії Illumination Кріс Меледандрі, якому у 2018 році Universal Pictures довірила реанімацію історій про Шрека та Кота в чоботях.

Сюжет мультфільму

Сюжет п’ятої частини наразі тримається у секреті. Проте, як поділився Едді Мерфі у коментарі Variety у червні 2024 року, робота над продовженням вже кипить: “Ми почали роботу кілька місяців тому. Я вже записав перший акт. Цього року ми все завершимо”.

Нагадаємо, що чотири частини “Шрека” виходили з 2001 і здобули шалену популярність у всьому світі. Перший мультфільм, створений за мотивами дитячої книги Вільяма Стейга, став справжнім проривом: зібравши 484 млн доларів при бюджеті 60 млн, він також отримав престижну премію “Оскар” як найкращий анімаційний фільм.

Нова частина обіцяє бути не менш захоплюючою та емоційною. Очікуємо на нові пригоди улюблених героїв, зустріч зі старими знайомими та, можливо, з новими персонажами, які підкорять серця глядачів.

"Шрек 5"
епізод з мультфільму

Цікаві факти про “Шрек 5”

  • Прем’єра мультфільму запланована на 1 липня 2026 року.
  • До озвучування головних героїв повернуться Майкл Маєрс, Кемерон Діаз та Едді Мерфі.
  • Участь Антоніо Бандераса поки що не підтверджена.
  • Режисером виступить Волт Дорн, а співрежисером – Бред Ейблсон.
  • Продюсерами стали Джина Шей та Кріс Меледандрі.
  • Сюжет п’ятої частини наразі не розкривається.

“Шрек 5” – це чудова новина для всіх шанувальників франшизи. Новий мультфільм – це чудова можливість знову поринути у світ зеленого велетня, його вірних друзів та захоплюючих пригод.

1 липня 2026 року не пропустіть прем’єру на великих екранах!

Читайте також: Коли вийде 3 сезон Магічної битви: що відомо