У загадковій Японії страви не солять і не перчать. З усього різноманіття спецій тут визнають лише три — васабі, соєвий соус та імбир (хоча імбир і не вважається приправою у прямому сенсі цього слова). Місцеві жителі не так багато уваги приділяють смаку, скільки зовнішньому вигляду страви, адже за давнім повір’ям, страва вважається справді якісною лише тоді, коли спочатку насичує очі, а вже потім шлунок.
Хоча порції японських страв не такі вже й великі, проте вони досить ситні. Тому якщо на меті стоїть якнайшвидше втамування голоду, суші та роли вас не підведуть. Але яка ж вона, японська кухня насправді? У чому її особливості і що так приваблює в ній українців? Розповідає команда KAIFUI SUSHI.
Риба як обов’язковий атрибут застілля
Японія — це, перш за все, острівна держава, тому не дивно, що саме риба складає основу місцевої кухні. А найпопулярніша страва з рибою, без сумнівів, суші та роли. Окрім риби, до їх складу входить рис, свіжі овочі, копчена риба, креветка або будь-який інший морський житель. А для того, щоб не бруднити руки, суші зазвичай загортають в їстівну упаковку з рисової соломки або листочка водоростей. До столу суші та роли подають чомусь обов’язково парним числом — вам навряд чи принесуть 1 чи 3 роли, це радше буде 2 чи 4. Їдять суші, вмочуючи їх у соєвий соус або присмачуючи японською гірчицею васабі. З’ївши один такий «бутербродик», слід закусити його листочком маринованого імбиру і тільки потім братися за наступну рисову грудочку. Місцеві жителі роблять це, бо імбир прекрасно очищує смакові рецептори, що дає повною мірою насолодитись кожним новим смаком суші та ролів.
Рис всьому голова
В середньому кожен японець з’їдає близько 150 г рису на день. Рис є обов’язковим інгредієнтом на японському столі, тому жителі цієї країни їдять його на сніданок, обід і вечерю. При цьому японці вважають, що рис має досить багатий смак і тому немає необхідності солити його або посипати спеціями. Класичний японський рецепт приготування рису дуже простий. Рис миють, заливають водою в пропорції 1: 1 і варять на повільному вогні, поки не википить вода. Потім рису дають трохи постояти і подають до столу. Саме завдяки цьому рецепту японський рис зазвичай буває не розсипчастим, а клейким.
Овочі
Японці з задоволенням їдять боби і сою. Особливо популярний тут бобовий сир, який складається з соєвого білка і на вигляд нагадує сир. Крім бобів японці пускають в справу паростки бамбука, кілька різновидів цибулі, капусту, батат, місцеву редьку дайкон і іншу зелень. До речі, жоден поважаючий себе японець не стане купувати якісь овочі, якщо це буде «не в сезон». Складається відчуття, що японці так і не навчилися користуватися холодильниками, хоча в супермаркетах незалежно від пори року завжди величезний вибір заморожених продуктів.
Суші і роли — візитна картка Японії
Навряд чи хтось буде сперечатися з тим фактом, що суші і роли в наш час є одними з найпопулярніших страв світу. І в цьому немає абсолютно нічого дивного, адже страви відрізняються дуже великою кількістю різних переваг. Головною перевагою цієї страви є її прекрасні смакові властивості. Навряд чи ви зможете знайти хоч одну людину, яка вважатиме суші не смачною стравою. Ну а якщо ви все-таки знайдете таких людей, то найімовірніше вони їли суші, які були приготовлені дилетантами. Справжні суші володіють відмінним смаком, який нікого не залишить байдужим!
Ще одна не менш важлива перевага суші полягає в дуже великій кількості різновидів цієї страви. При бажанні ви точно зможете знайти саме той різновид, який найбільше припаде вам до смаку. Далеко не у всіх страв є настільки велика кількість начинок, смаків і кольорів!
Побалуйте себе і замовте справжні японські суші у Рівному, приготовлені руками справжніх професіоналів від Кайфуй Суші! Просто зателефонуйте нам або зробіть замовлення на сайті і ваше замовлення в лічені хвилини буде в будь-якій зручній для вас точці міста!
KAIFUI SUSHI — справжній смак Японії в кожному шматочку!