Яке церковне свято 20 березня: все про цей день, що не можна робити

Народні прикмети та традиції 20 березня:

Цьогоріч, 20 березня  – Всесвітній день Землі і День весняного рівнодення. Також, сьогодні – міжнародний день щастя.

Церковне свято

Також сьогодні, церковне православне свято – День пам’яті священномучеників, що в Херсонесі єпископствували: Василія, Єфрема, Капітона, Євгенія та інших.

День ангела, іменнини 20 березня:

Сьогодні святкують: Павло, Василь, Євген, Омелян, Нестор, Лаврентій, Мотря.

Прикмети на 20 березня:
Спостерігайте, який сьогодні буде похмурий день — чекайте на заморозки; синій горизонт означає, що скоро потепліє; дме південний вітер — буде весняна посуха; тане вода, але лід тримається — буде неврожайний рік; побачити жайворонка до тепла, а зяблика — до холоду.
Основні заборони 20 березня

У цей час не заведено кричати на дітей або якось їх ображають. Крім того, не варто відмовляти іншим у проханнях. У давнину люди говорили, що у майбутньому виправити наслідки такої поведінки досить важко. Постарайтеся цього дня також не думати про погане, тому що можна залучити до свого життя негатив.

Цього дня відбудеться весняне рівнодення. Сонце та Місяць зустрічаються та об’єднують свої сили. Астрологи рекомендують у цей період загадувати найзаповітніше бажання, а небесні світила допоможуть його реалізувати.

Як правильно зустріти енергетичний день?

Так як це початок нового періоду, потрібно добре почистити навколишній простір. Почніть із генерального прибирання в будинку – викиньте все старе, поламане. Закінчити підготовку рекомендується опрацюванням своїх думок, бажань, установок. Випишіть їх у власний щоденник і добре подумайте над кожною фразою.