Яблучний оцет – засіб від целюліту, лупи та сонячних опіків

Якщо ви досі використовуєте яблучний оцет тільки для заправки салатів, багато що втрачаєте. Цей продукт має цілий набір корисних властивостей, які роблять його незамінним б’юті-помічником.

Натуральний яблучний оцет має усі необхідні організму органічні кислоти, мінеральні речовини та вітаміни, що сприяють омолодженню шкіри. Завдяки великій кількості антиоксидантів він може не тільки допомогти у боротьбі з целюлітом та сонячними опіками, але й повернути вашому волоссю шовковистість та блиск. (Читайте також, Набрякають ноги: що робити?).

Для обличчя

Натуральний яблучний оцет має цілющу дію і містить велику кількість амінокислот (яблучна, лимонна, молочна, щавлева та інші), вітамінів (А, В1, В2, В6, С, Е), мікроелементів (калій, мідь, кремній, магній, кальцій та залізо). Яблучний оцет володія заспокійливою, омолоджуючою, очищаючою, антибактеріальною дією, також він вирівнює тон шкіри, рубців після прищів, позбавляючи пігментних плям.

Яблучний оцет – чудовий протизапальний засіб, і тому його частіше рекомендують саме для проблемної та жирної шкіри. Достатньо нанести невелику кількість продукту на ватний диск та протерти обличчя.

яблучний оцет

Для волосся

Яблучний оцет широко застосовується у домашній косметології, наприклад, як засіб для відновлення волосся. Візьміть за правило обполіскувати локони після миття голови сумішшю 2 ст. ложок яблучного оцту та 2 склянки теплої води. Регулярно проводячи такі процедури за допомогою яблучного оцту, ви повернете волоссю блиск і гладкість, воно стане більш слухняним та м’яким. Плюс до всього, якщо вас турбувала лупа, ви забудете про неї.

У боротьбі з целюлітом

Яблучний оцет благотворно впливає не тільки на волосся, а й допомагає позбавитися целюліту. Найчастіше цей продукт застосовують для обгортання. З цією метою змішують оцет і воду в рівних частинах та втирають у проблемні зони. Потім зверху накладають плівку і обертають чимось теплим (можна просто укутатися ковдрою). Через годину плівку знімають, омивають проблемні ділянки водою та наносять на них зволожуючий крем. Завдяки активним фруктовим кислотам, яблучний оцет різко посилює обмін речовин у проблемних зонах, руйнуючи целюлітні відкладення, розщеплюючи жири та допомагаючи виводити їх із організму.

Яблучний оцет

При сонячних опіках

Оцет також відомий як народний засіб проти сонячних опіків. Просто змочіть рушник оцтом і розмістіть його безпосередньо на опік. Він допоможе зменшити запалення та полегшити свербіж. Яблучний оцет відновлює кислотно-лужний баланс шкіри, що є важливою складовою у процесі загоєння опіку.

Фото: Getty Images