Трагедія в Чехії: під час нічної пожежі загинуло 8 людей

У ніч проти четверга, 4 травня, у чеському місті Брно внаслідок пожежі будівельних вагончиків загинули 8 людей. Трагедія сталась на вулиці Plotní, інформує “Це моя Україна“.

Вогонь спалахнув близько 02:00. За словами представника поліції Павела Шваба, на місці стояло 12 пов’язаних між собою житлових будівельних вагончиків (stavební unimo buňka). Слідчі з’ясовують, ким і для яких цілей вони там були встановлені – видимих будівельних робіт поблизу не ведеться.

фото пожежі
фото пожежі в Брно

Портал Novinky зазначає, що область навколо вулиці Plotní є неупорядкованою – міська влада вже багато років планує побудувати там новий житловий квартал та вокзал. Однак останнім часом цей неорганізований простір служить домом для бездомним людям, які шукають тут укриття від негоди.

«Пожежа почалася близько 02:00, ми прибули на місце о 02:30 і почали гасити її чотирма рукавами. Усього було задіяно три бригади. Розбір конструкцій та гасіння прихованих вогнищ тривало до 07:00», – розповів представник протипожежної служби Южноморавського краю Ян Дворжак.

Поліція з’ясовує обставини трагедії. Розслідування причин пожежі триватиме кілька тижнів. Чи є серед загиблих громадяни України на разі невідомо.

Підписуйтесь на новини «Це моя Україна»  тепер і в Telegram.

Раніше ми писали: У Чехії вчителька піде під суд за поширення розпропаганди серед школярів.