«Російський літак, йди н**»: Тбілісі вперше за 4 роки відновило авіасполучення з Москвою, як зустріли пасажирів

У п’ятницю, 19 травня, Грузія офіційно відновила пряме авіасполучення з Росією. Цього дня відбувся перший за чотири роки прямий авіарейс Москва – Тбілісі.

Ідею повернути пряме авіасполучення запропонував Володимир Путін, а правляча партія «Грузинська мрія» погодилася на це, повідомляє “Це моя Україна“.

Опозиціонери звинуватили владу Грузії у зближенні з Росією, яка розпочала війну в Україні. США та ЄС загрожують Грузії санкціями.

Перед посадкою літака сотні грузинських активістів прибули до аеропорту з плакатами «Російський літак іди на х*й» та You are not welcome. Внаслідок цього поліцейські затримали щонайменше шість осіб, пише Paper Kartuli.

Тбілісі
фото з місця протестів

Літак російської авіакомпанії «Азимут», що виконує рейс із Москви, приземлився у Тбіліському міжнародному аеропорту о 13:20 за місцевим часом (12:20 за київським часом).

Сьогоднішній рейс «Азимута» в Тбілісі – перший прямий рейс між Росією і Грузією з 2019 року.

Грузинська опозиція обіцяє протести

«Ми не маємо нічого проти пасажирів, це не наша справа, кому і куди летіти, але ми покажемо Росії і всьому світу, що цей літак не зустрічають з оплесками», – заявляла лідер партії «Дроа» Елене Хоштарія.

Ось як зустрічали перших пасажирів в аеропорту Тбілісі: