Під час нічної ракетної атаки росіян, через замкнене укриття у Києві, загинуло 3 людини

Цієї ночі, 1 червня, близько 2:45 год. російські війська підступно атакували Київ, застосовуючи балістичні та крилаті ракети наземного базування з ОТРК «Іскандер».

Як зазначають у Командування Повітряних Сил ЗСУ, оскільки росіяни атакують саме таким видом ракет, тож часу на те, щоб сховатися в укриття, не так багато. Взагальному ворог випустив 10 балістичних та крилатих ракет типу «Іскандер» з північного напрямку – Брянська область рф.

Українсьа ППО знищида усі 10 ракет, сім балістичних ракет «Іскандер-М» та три крилаті ракети «Іскандер-К». На жаль внаслідок протиповітряного бою є загиблі та поранені, серед них – діти.

загинула
Інфографіка знищених повітряних цілей

За уточненою інформацією КМДА загинули троє людей, з них одна дитина. 10 осіб отримали поранення, серед них одна дитина. «Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили та й все. Люди стукали, і в той момент прилетіло», – розповідає Ярослав, дружина якого цього ранку загинула внаслідок падіння уламків ракети.

Також мер Києва Віталій Кличко зазначив, що до поліклініки в Деснянському районі,де загинули люди внаслідок закритого укриття виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки і на місці зʼясовують чому не було доступу до укриття в поліклініці.

Кличко наголосив, що відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава районну, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати. Всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені сьогодні і невідкладно.

Усі заходи в районах міста, які були заплановані до Дня захисту дітей, скасовані.