Яке свято 31 березня, що роблять у цей день

Яке свято 31 березня? Що не можна роботи в це день? Яких традицій дотримуються на Кирилів день? Про це все розповімо у нашому матеріалі.

31 березня православні та греко-католики вшановують пам’ять Кирила Єрусалимського. Доля святого було не простив, період життя припадає на четверте століття. Своє прізвисько він отримав не лише тому, що служив у Єрусалимі у сані єпископа, а ще й намагався звеличити значення священного міста для християн.

Кирило Єрусалимський як видатний церковний діяч зарахований до групи Отців Церкви. Однак визнання прийшло до святого не одразу. У голодні роки він продавав майно церкви, щоб нагодувати нужденних. За тверду позицію та готовність сперечатися з правителями його кілька разів позбавляли сану та виганяли зі служби.

свято 31 березня
Кирил Єрусалимський

Прикмети та традиції на свято 31 березня

На згадку про святого не можна відмовляти тим, хто потребує милостині. Преддки вірили, що Кирило Єрусалимський може розгніватись і покарати людей за черствість. 31 березня взагалі краще не займатися фінансовими питаннями, не давати і не брати грошей у борг. Не рекомендувалося дивитись у дзеркало, бо через неї можна було залучити нечисту силу.

Що можна робити 31 березня

  • День ідеально підходить для походів до салону краси, щоб змінити іміндж. Фарбування та стрижка волосся буде вдалим;
  • В цей день можна зайнятися генеральним прибиранням, тому обов’язково перевірте всі пильні місця та позбавтеся непотрібних речей;
  • У свято 31 березня вирушити у подорож чи дальню поїздку, оскільки дорога буде легкою та швидкою;
  • Дозволено проводити дружні зустрічі, романтичні побачення та посиденьки з рідними, але краще цього дня бачитися з близькими поза межами дому.

Чого не можна робити на Кирилів день

  • Не варто цього дня ходити чи кликати когось у гості, бо будинок може залишити щастя та радість.Заборонено обговорювати чуже життя. Заздрість та плітки можуть зіпсувати долю.
  • Якщо ви запланували  на 31 березня оновлення гардеробу, то не потрібно цього робити, оскільки речі зберігають у собі емоції та почуття людини, тому негатив, що залишився на одязі, перейде на вас.
  • Не рекомендується доїдати за кимось – з’їж щастя людини.
  • У жодному разі не робіть великих покупок, оскільки вони можуть виявитися невдалими.
  • День не підходить для грошових переказів та фінансових угод, бо гроші у цей день мають певну енергію.

Читайте також: Як садити гарбуз та доглядати за ним у 2023 році.