Бананова дієта для схуднення: як «сонячні» фрукти допомагають скинути вагу

Бананова дієта для схуднення відноситься до розряду короткострокових монодієт. Зазвичай тривалість бананової дієти становить від 3 до 7 днів, протягом яких втрачається приблизно 4-6 кг. Відчутний плюс бананової дієти в тому, що вона досить легко переноситься, адже банани це ситний і смачний продукт. А чи є мінуси у бананової дієти? Розберемося!

Бананова дієта: плюси та мінуси

Бананова дієта дуже популярна. Частково за ефективність, але й за свій приємний смак. Погодьтеся, набагато легше з’їсти навіть шостий за рахунком банан поспіль, ніж шосту чашку рису або шостий шматок відвареної курячої грудки. (Читайте також, Фітнес-дієта: що їсти, щоб худнути у спортзалі?).

Переваги бананової дієти для схуднення полягають насамперед у тому, що банани містять масу корисних речовин і при цьому мають очисні властивості — виводять токсини і стимулюють роботу кишечника. Банани багаті на вітаміни, а також цінний калій, який благополучно впливає на процес обміну речовин і стан шкіри.

Іншим очевидним плюсом бананової дієти є той факт, що на відміну від несолоного рису, капусти або, скажімо, гречки, їсти — одне задоволення. Крім того, це дуже ситний фрукт, тому почуття голоду можна не побоюватися, особливо якщо ви вирішите худнути за допомогою бананової дієти більше двох-трьох днів.

До недоліків бананової дієти для схуднення можна віднести лише мізерність раціону (але цей мінус стосується всіх монодієт), тому людям з різними хронічними захворюваннями краще забути про такий спосіб схуднення.

Бананова дієта

Які банани підійдуть для дієти

Далеко не всі банани підходять для такої дієти, в контексті схуднення. Наприклад, слід уникати до вживання зелених або надто міцних бананів, які здаються не стиглими, а також маленьких бананів (поширені в деяких країнах Азії).

Вибирати слід стиглі, м’які свіжі фрукти зі шкіркою яскраво-жовтого кольору. Чистити плоди слід ретельно, забираючи не тільки шкірку, а й білі нитки. (Читайте також, Ефективна та корисна гречана дієта з кефіром: ви будете здивовані). Крім того, для бананової дієти не підходять сушені банани – за калорійністю вони перевершують свіжі фрукти в кілька разів! Те саме стосується і смажених бананів.

Отже – для дієти підходять лише свіжі стиглі великі банани жовтого кольору – саме вони й допомагають нам швидко схуднути.

бананова дієта

Бананова дієта: 3-денний варіант

У суспільстві люди думають, що дана дієте – є легким і швидким способом скинути зайві кілограми. Але слід пам’ятати, що у бананової монодієти є тимчасові обмеження.

Слід не забувати, що перший раз таку дієту слід впроваджувати на 3 дні. У цьому варіанті допускається вживати лише 3-4 фрукти за добу, чергуючи їх із прийомами знежиреного молока або кефіру. Схема наступна: з’їдаєте один банан, через півтори години випиваєте склянку молока чи кефіру. Через 2 години – знову банан. За півтори години — знову молоко чи кефір. Останній прийом – не пізніше 20 годин.

Бананова дієта

Варіант тижневої бананової дієти для схуднення

Тижнева схема бананової дієти вважається більш лайтовою. Тим не менш, і вона дозволяє скидати до 1 кг за добу. В даному випадку ніякі добавки не допускаються – їмо лише банани, зате в будь-якій кількості.

З напоїв на банановій дієті дозволені лише негазована вода та листовий зелений чай. Якщо голод замучить, з’їжте ще один банан. А якщо банан «в горло не йде» — значить, ви не голодні по-справжньому, а просто організм потребує різноманітності, яку можна відкласти до кінця дієти.

Залишається тільки додати, що до ефективних фруктових дієт належить не тільки банановий раціон. Швидко схуднути можна також на яблучній дієті або, скажімо, на грейпфрутовій дієті. Одним словом – вибір завжди є! Головне – проконсультуватися з лікарем.