Кінець світу: 10 найбільш видовищних фільмів-катастроф – це треба бачити

Фільми-катастрофи завжди мають величезний успіх у глядачів. Ми зібрали список епічних картин, які змусять дивитися їх із завмиранням серця.

«Геошторм»

Режисерський дебют Діна Девліна у великому кіно вийшов гучним та видовищним. Фільм «Геошторм» оповідає про унікальну мережу орбітальних супутників, створених спеціально для того, щоб можна було вчасно запобігти стихійним лихам.

Спочатку система мала стати помічником усьому людству, проте з незрозумілих причин стався збій, внаслідок якого над планетою нависла серйозна небезпека.

Захоплюючий сюжет, сцени та гра акторів, які лякають своєю реальністю, змусять вас із завмиранням серця подивитися фільм від початку і до фінальних титрів.

фільм

«Неможливе»

Фільм-катастрофа «Неможливе» розповідає про трагічні події, що розгорнулися в Тайланді під час цунамі 2004 року. Заснована на реальних подіях, картина вражає реалістичними сценами та акторською грою.

У центрі сюжету — молода сімейна пара, яка вирушила разом із трьома синами у довгоочікувану відпустку до сонячного Тайланду. Сім’я, що занурилася в затишну і теплу атмосферу, і не підозрювала, яке випробування їм готує доля. Буквально за кілька днів на країну сходить цунамі, яке розділяє членів сім’ї. До речі, у зйомках масових сцен взяли участь реальні люди, яким пощастило пережити це жахливе стихійне лихо. (Читайьте також, ТОП-4 цікавих фільми з блискучим акторським складом ).

728x462 1 9be114fe7b9280bb1d823d82c56fc571 1200x761 0xc0a839a2 10280608451508509717
Кадр з фільму «Неможливе»

«Вижити»

Черговий фільм, що базується на трагічних реальних подіях. Цього разу йдеться про аварію авіалайнера, на борту якого знаходилася шкільна збірна регбі з Уругваю. Літак, зазнавши аварії на високогір’ї, відрізаному від зовнішнього світу, позбавив молодих людей надії на порятунок.

Цілих 72 дні, в холоднечу та в оточенні трупів своїх товаришів, люди були змушені продовжувати своє існування. Сховавшись в уламках літака, тим, хто вижив, довелося вдатися до канібалізму і відчайдушно чекати допомоги. Цей фільм заслужено вважається одним із найкращих у своєму жанрі, а атмосфера картини повністю передає безнадію і жах, що панував у серцях молодих людей.

фільм
Кадр з фільму «Вижити»

“Вежі близнюки”

Фільм-катастрофа «Вежі-близнюки» розповідає про гучні події 11 вересня 2001 року. У центрі сюжету — група поліцейських, які одразу ж виїхали на порятунок громадян із уламків Світового торговельного центру, проте самі опинилися в одній із веж-близнюків під час його обвалення.

Лише двом поліцейським із усієї групи вдасться вижити, саме їх, одних із останніх, врятували з-під уламків. Картина Олівера Стоуна з Ніколасом Кейджем і Майклом Пеньє в головних ролях однозначно заслуговує на ваш перегляд, а трагічні події, що розгорнулися у фільмі, неодмінно змусять вас перейнятися співчуттям і співпереживанням.

фільм
Кадр з фільму «Вежі-близнюки»

«Післязавтра»

Фільм розповідає про глобальну екологічну катастрофу, що блискавично насувається на Землю. В результаті планета буквально розділилася на дві частини, в одній з яких все живе страждає від посухи, а в іншій частині водна стихія стирає з землі міста. (Читайте також, «І „Оскар“ дістається…»: Добірка фільмів, які отримали найбільше «Оскарів» в історії премії).

І близькість жахливого лиха і загибелі всього людства змушує вченого-кліматолога вирушити до Нью-Йорка, де настав льодовиковий період, щоб знайти свого зниклого сина. Картина «Післязавтра» по праву займає лідируючі позиції у списку кращих фільмів-катастроф, у чому вам доведеться переконатися самим…

фільм
Кадр з фільму «Післязавтра»

«Ідеальний шторм»

Черговий фільм, заснований на реальних подіях, що сталися під час відомого Хеллоуїнського шторму 1991 року. Сюжет картини оповідає про містечко, в якому основним промислом є лов риби. Екіпаж рибальського судна лише повертається після невдалого промислу. Не давши навіть кількох днів для відпочинку своїм людям капітан судна знову збирає всіх для чергового рейсу.

Дорогою додому екіпаж виявляється у владі глобального ідеального шторму, який не залишає жодної надії на виживання. Фільм-катастрофа, в головних ролях Джордж Клуні та Марк Волберг, був добре сприйнятий глядачами і високо оцінений кінокритиками. Крім того, «Ідеальний шторм» номінувався на «Оскар» одразу у двох номінаціях: за найкращий звук та найкращі візуальні ефекти.

фільм
кадр з фільму «Ідеальний шторм»

«Розділювач»

Нью-Йорк зруйнований невідомим вибухом, купка живих людей ховається в підвалі однієї з будівель. Так, у скрутному просторі без можливості вийти на волю, з провізією, що закінчується, вісім людей повинні знайти в собі сили не збожеволіти. Адже цей бункер, який мав стати для них порятунком, став своєрідним останнім притулком, який неминуче приведе їх до загибелі.

фільм
кадр з фільму «Розділювач»

«Зіткнення з безоднею»

Фільм-катастрофа розповідає про комету, яка насувається на Землю і своїм падінням уб’є все живе на планеті. Так, до неминучого кінця світу залишається лише рік. Щоб уникнути зіткнення, на комету вирушає спеціальний корабель, який має її знищити, але внаслідок вибуху комета розлітається на дві частини.

Тепер людство приречене на загибель, а люди мають  лічені дні в очікуванні катастрофи. Картину з Теа Леоні, Морганом Фріманом та Елайджа Вудом у головних ролях глядачі та критики прийняли з величезним успіхом. Сподіваємося, ви не залишитеся осторонь і якщо ще не бачили цей фільм, то обов’язково подивіться його.

фільм
кадр з фільму «Зіткнення з безоднею»

«Пік Данте» фільм

Вчений-вулканолог вирушає до невеликого містечка Пік Данте, щоб зайнятися вивченням вулканічної активності. Досліджуючи дані, вчений несподівано виявляє, що на Землю насувається справжня катастрофа, яка не залишить людство живим. Однак, слів головного героя ніхто не вірить, за винятком мера міста, яка розуміє всю небезпеку лиха.

До речі, фільм неоднозначно було прийнято критиками. Більшість із них вважали сценарій недопрацьованим, проте в один голос погодилися, що, незважаючи на деякі похибки, картина вийшла інтригуючою та захоплюючою.

Altфільм
кадр з фільму «Пік Данте»

«Еверест»

Фільм-катастрофа «Еверест» розповідає про групу альпіністів, яка під наглядом досвідченого інструктора збирається здійснити сходження на найвідомішу і найвищу гору. Фільм заснований на реальних подіях, що сталися у Гімалаях у 1996 році.

Того злощасного дня дві комерційні експедиції, серед яких були як досвідчені альпіністи, так і новачки, вирішили піднятися на Еверест, однак розпочався найсильніший буран, внаслідок якого загинули кілька членів експедиції. Картина отримала гідні відгуки як глядачів, і критиків і була удостоєна номінацій на різні кінопремії.

фільм
кадр з фільму «Еверест»